Кориснi xарчовi звички

Багато дітей та сімей сьогодні мають напружений графік роботи. Щоденний раціон багатьох дітей передбачає більше зручності для батьків.  Але ці продукти можуть бути нездоровими.  Вони можуть негативно впливати на здоров’я вашої дитини.  Деякі проблеми, пов'язані з нездоровим харчуванням, можуть продовжуватися і в дорослому віці.  Вони навіть можуть перерости у хвороби протягом усього життя.\


 Здорове харчування має багато переваг для дітей.  Це доможе:
•  Стабілізувати енергію.
•  Поліпшити їх розум.
•  Зробити кращим їх настрій.
•  Підтримувати здорову вагу.
•  Запобігти психічним розладам.

 Плюс до того, що здорове харчування та зосередженість на харчуванні є одними з найпростіших та найважливіших способів запобігти появі хвороб.  Здорове харчування може допомогти запобігти багатьом хронічним захворюванням.  До них відносяться ожиріння, серцеві захворювання, високий кров'яний тиск та діабет другого типу.  

 Здорові харчові звички частіше залишаються з вами, якщо ви їх започаткували ще в дитинстві.  Ось чому зараз важливо навчити своїх дітей хорошим звичкам. 

 Існує багато способів навчити та підтримувати своїх дітей у здоровому харчуванні:

 Почніть зі сніданку.
 Їсти збалансований сніданок з білками - це чудовий спосіб розпочати свій день.  Білок може допомогти їм довше залишатися жвавими. Це навіть може допомогти підліткам схуднути
 Спробуйте:
• Яєчнийй бутерброд на цільнозерновому хлібі.
• Грецький йогурт.
• Арахісове масло на цільнозернових тостах.
• Яйця, тости і яблуко.

 Зробіть час їжі пріоритетним.
 Сидіти за столом, як сім'я - важлива частина формування здорових харчових звичок.  Але це більше, ніж просто їсти разом. 
 Забезпечте дітям затишок.  Діти процвітають у рутині.  Знаючи, що вони регулярно вечеряють чи приймають інші страви зі своєю родиною, допомагає їм відчувати себе в безпеці.
 Поговоріть із дітьми.  Проявіть інтерес до того, що відбувається в їхньому житті.  Скажіть їм, що відбувається у вас.  Побудуйте міцніші зв’язки між членами вашої родини.
 Контролюйте свої харчові звички.  Діти та підлітки старшого віку проводять більше часу їсти в школі чи в будинках друзів.  Використовуйте цей час, щоб подивитися, що і як вони їдять.  Подивіться, чи є щось, що можна зробити для заохочення кращих звичок.
 Наведіть приклад для своєї дитини.  Якщо ви самостійно готуєте і їсте здорову їжу, ваша дитина теж їсть здоровіше.  Уникайте нав’язливого підрахунку калорій.  Не говоріть негативно про себе.  Ваша дитина може прийняти таке саме ставлення.  Це може призвести його до розвитку проблем із зображенням тіла або негативних асоціацій з їжею.

 Залучайте дітей
 Нехай ваші діти допоможуть вам купувати та вибирати продукти для їжі.  Навчіть їх читати етикетки на харчових продуктах, щоб вони знали про їх склад.  

 Ще один цікавий спосіб залучити дитину - посадити сад.  Вирощування деяких улюблених фруктів, овочів та трав може навчити дітей цінним урокам.  Посадка, утримання та збирання власної їжі це дуже цікавий процес.  Це може бути повноцінним досвідом як для дітей, так і для дорослих.

Обмежте цукор

 Цукор природним чином зустрічається в багатьох продуктах харчування.  Сюди входять фрукти, овочі, зерна та молочні продукти. Ми отримуємо весь необхідний нам цукор з цих продуктів.
 Багато продуктів додають цукор. У кращому випадку весь цей зайвий цукор просто додає порожні калорії в наші дієти. У гіршому випадку це може сприяти гіперактивності, розладам настрою, ожирінню та діабету 2 типу.
 Цукор часто додають до продуктів, про які ми б навіть не думали.  До них відносяться хліб, консервований суп або овочі, такі приправи, як кетчуп, заморожені страви та фастфуд.  Для кращого здоров'я ми повинні уникати або зменшувати кількість цих продуктів, які ми вживаємо.
 Ось кілька порад щодо зменшення кількості цукру у ваших і дитячих дієтах.

•  Не забороняйте солодощі.  Скажіть, що ваша дитина не може мати пончики чи торт і це може створити тягу.  Просто зробіть такі види продуктів особливим частуванням замість регулярної частини їхнього раціону.
• Змініть рецепти. Спробуйте зменшити кількість доданого цукру вдвічі і
 ивіться що виходить не менш смачно.
• Уникайте цукристих напоїв.  Дітям рекомендується вживати не більше 12 г цукру в день (3 чайні ложки).  І все ж 1 баночка звичайної содової містить 40 грам (10 чайних ложок) доданого цукру.  Уникання газованих напоїв та соків - це простий спосіб знизити цукор.
•  Їжте більше фруктів.  У фруктах багато натурального цукру. Спробуйте фруктове пюре замість молочного коктейлю чи навіть фруктового соку.

І не забувайте обирати корисні батончики SpaceBar!

Написати коментар