Що ж таке здоровий спосіб життя?

Що ж таке здоровий спосіб життя?

Ці п'ять областей життя були вибрані тому, що попередні дослідження показали, що вони дуже багато впливають на ризик передчасної смерті. Ось як ці здорові звички були визначені і виміряні:

1. Здорова дієта, яка була розрахована і оцінена на основі даних про фактичне споживання здорових продуктів, таких як овочі, фрукти, горіхи, цільне зерно, корисні жири і жирні кислоти омега-3. І нездорових продуктів, таких як червоне і оброблене м'ясо, підсолоджене цукром напої, транс-жири і натрій.

2. Здоровий рівень фізичної активності, який вимірювався як мінімум 30 хвилин в день від помірної до сильної активності в день.

3. Маса здорового тіла, яка визначається як нормальний індекс маси тіла (ІМТ), який становить від 18,5 до 24,9.

4. Куріння. Ну, немає здорового кількості куріння. Здоровий спосіб життя означає ніколи не курити.

5. Помірне споживання алкоголю, яке вимірюється в кількості від 5 до 15 г в день для жінок і від 5 до 30 г в день для чоловіків. Як правило, один напій містить близько 14 грамів чистого алкоголю. Це 12 унцій звичайного пива, 5 унцій вина або 1,5 унції дистильованого алкоголю.

Здоровий спосіб життя має значення?

Виявляється, здорові звички мають велике значення. Згідно з дослідженнями, люди, які відповідали критеріям для всіх п'яти звичок, жили значно, вражаюче, довше, ніж ті, у кого їх не було: 14 років для жінок і 12 років для чоловіків. Люди, у яких не було жодної з цих звичок, набагато частіше вмирали передчасно від раку або серцево-судинних захворювань.

Дослідники також розрахували очікувану тривалість життя за кількістю цих п'яти здорових звичок. Всього одна здорова звичка (і неважливо, яка саме) ... тільки одна ... збільшує тривалість життя чоловіків і жінок на два роки. Тож не дивно, що чим більше у людей здорових звичок, тим довше вони живуть.
 Дослідження, проведене в 2017 році з використанням даних дослідження здоров'я і виходу на пенсію, показало, що люди у віці 50 років і старше, які мали нормальну вагу, ніколи не курили і пили алкоголь в помірних кількостях, жили в середньому на сім років довше. Мегааналіз 2012 року 15 міжнародних досліджень, в якому взяли участь більше 500 000 учасників, показав, що більше половини передчасних смертей були викликані хворими факторами способу життя, такими як неправильне харчування, малорухливий спосіб життя, ожиріння, надмірне споживання алкоголю та куріння.

Написати коментар