10 найкращих продуктів харчування на планеті (частина 1)

 

 № 1: Лимони

- Лише один лимон містить більше 100% щоденного прийому вітаміну С, що може сприяти підвищенню рівня "хорошого" холестерину та зміцненню кісток.
- Цитрусові флавоноїди, знайдені в лимонах, можуть сприяти інгібіції росту ракових клітин і діяти як протизапальні.

Додайте скибочку лимону до зеленого чаю. Одне дослідження показало, що цитрус збільшує здатність вашого організму поглинати антиоксиданти у чаї приблизно на 80 відсотків.


№2: Брокколі

- Середня головка брокколі містить більше 100% вашої щоденної потреби в вітаміні К і майже 200% вашої рекомендованої добової дози вітаміну С - двох основних поживних речовин, що утворюють кістки.
- Так само допомагає запобігти численним захворюванням раку.

Зберігайте до 90 відсотків вітаміну С брокколі за допомогою мікроxльовці. (Пропарювання або кипячіння зберігають лише 66% поживних речовин).

№3: Темний шоколад

- Лише 7 грамів щодня може знизити артеріальний тиск.
- Какао-порошок багатий флавоноїдами, а його антиоксиданти показали зниження "поганого" холестерину.

Плитка темного шоколаду містить близько 53,5 міліграмів флавоноїдів; молочна шоколадка менше 14.

№4: Картопля

- Одна червона картопля містить 66 мікрограмів фолієвої кислоти - близько тієї ж кількості, що знаходиться в одній чашці шпинату або брокколі.
- Один батат майже в вісім разів перевищує обсяг вітаміну А, що підвищує імунітет, який вам потрібен щодня.

Нехай ваша картопля охолоджується перед їжею. Дослідження показують, що це може допомогти вам спалити приблизно на 25% більше жиру після їжі завдяки жиростійкому крохмалю.

№5: Лосось

- Відмінне джерело омега-3 жирних кислот, які були пов'язані з зниженням ризику депресії, серцевих захворювань та раку.
- 85 грам лосося містить майже 50% вашої щоденної дози ніацину, що може захистити від хвороби Альцгеймера.


Обирайте краще дикі природи, як кіжуч. Штучно виведена риба містить в 16 разів більше токсичного поліхлорованого біфенілу.

Написати коментар