Чим замiнити цукор?

Чим замінити цукор.
Зібрали список натуральних (і не дуже) замінників цукру.

Чому все так накинулися на цукор? Про його шкоду пишуть наукові статті, книги та знімають передачі.
Уряди багатьох країн планують вводити додаткові податки для виробників, що використовують у своїй продукції цукор.
ВОЗ радить відводити під рафінований цукор не більше 5% всіх надоджень в організм калорій за день.
Все це змушує нас шукати альтернативи "білої смерті".

Натуральні замінники.
 
Основна причина таких пошуків - надавати їжі все той же звабливий солодкий смак.
У природі з цим відмінно впорається мед, кленовий сироп, сухофрукти.
Такі продукти дещо краще рафінованого цукру - хоча б мінімальною обробкою і тим, що містять деякі мікроелементи (кальцій, магній, вітамін В6) і, в разі сухофруктів, клітковину.
Але все ж і у них є свої недоліки.
Основні в тому, що всі перераховані вище альтернативи дуже калорійні і відрізняються високим глікемічним індексом.

Тому не варто до них ставитися як безумовно корисних продуктів. Їх вживання теж слід контролювати, як тортики або газовану воду.

Варто звернути увагу на ті підсолоджувачі, що не трансформуються в організмі в ту ж саму глюкозу що і цукор.
Адже саме вона так некорисно підвищує інсулін в крові.

До таких продуктів можна віднести рослинний підсолоджувач стевію.
Вона в кілька сотень разів солодше цукру і її часто рекомендують людям з цукровим діабетом, щоб уникнути підвищення глюкози в крові.
Однак, лікарі не рекомендують поєднувати стевію з деякими ліками. Так що слід проконсультуватися з лікарем, якщо вирішите перейти на стевію.
Також варто знати, що у стевії досить специфічний присмак.

Ще одна альтернатива - цукрові спирти. Назви ксиліт і сорбіт знайомі нам по рекламі жуйки без цукру.
Їх видобувають з рослині, яблук, груш і качанів кукурудзи.
Крім того, що у ксиліті менше калорій, ніж в цукрі, він допомагає виробленню колагену в організмі.
Головне, знову ж таки не перестаратися: дуже великі дози можуть викликати нудоту і діарею.

Синтетичні замінники.

Не варто боятися синтетики в наше просунуте століття.
В результаті хімічних реакцій такі речовини набагато солодші за цукор, при цьому в них набагато менше калорій.
Таких підсолоджувачів чимало. В Америці зареєстровано 6 таких продуктів.
Аспартам - одна з найбільш вивчених харчових добавок, зареєстрована в безлічі країн вже приблизно п'ятдесят років. Він приблизно в 200 разів більш солодкий за цукор, практично не містить калорій, нічим не пахне, добре розчиняється у воді.
Але його не можна використовувати у випічці: він руйнується при нагріванні.
Цього недоліку немає в іншого синтетичного підсолоджувача - сукралози.

Однак дієтологи з підозрою ставляться до подібних цукрозамінників. Дослідження на щурах показали, що вони можуть викликати мігрені.
Правда, на щурів так само діє шоколад і червоне вино ...

У будь-якому випадку, роблячи вибір на користь одного із замінників цукру, варто обговорити це з лікарем або дієтологом.

Коментарі

Написати коментар
  1. AM
    Anna Meng 12 вересень 2018, 10:24 # 0
    Привіт

    Я Анна з Shandong sanyuan biotechnology co., Ltd, найбільший виробник та експортер Erythritol з Китаю з кращою ціною та сильною якістю.
    З вашого веб-сайту ми перевірили, чи є ваша компанія еритрітолом, тому ми сподіваємося представити наш аналогічний еритрит.
    Не могли б ви, будь ласка, переслати це повідомлення електронній пошті менеджеру покупок? Ми хочемо перевірити, чи є можливість співпраці? Дякую заздалегідь.

    З повагою,
    Анна
    1. AM
      Anna Meng 12 вересень 2018, 10:24 # 0
      Привіт

      Я Анна з Shandong sanyuan biotechnology co., Ltd, найбільший виробник та експортер Erythritol з Китаю з кращою ціною та сильною якістю.
      З вашого веб-сайту ми перевірили, чи є ваша компанія еритрітолом, тому ми сподіваємося представити наш аналогічний еритрит.
      Не могли б ви, будь ласка, переслати це повідомлення електронній пошті менеджеру покупок? Ми хочемо перевірити, чи є можливість співпраці? Дякую заздалегідь.

      З повагою,
      Анна

      Написати коментар